Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

13 trestních oznámení na Josefa Rychtáře: Za co mu hrozí kriminál?

/
  • Čím vším se Rychtář provinil?
    15. května 2015 ● 05:01

    Na krku má nejméně třináct trestních oznámení, ale stále běhá na svobodě. Josef Rychtář (57), který rozdává na potkání pěsti, sprosté urážky a výhrůžky, by žaloby na svou osobu nedokázal spočítat ani na prstech dvou rukou. Za co všechno mu hrozí kriminál?

  • 1.

    Za urážky a výhrůžky smrtí

    Rychtář podle obžaloby právničce Sedloňové vyhrožoval se zbraní v ruce. Kromě toho, že jí nadával, jí hrozil mimo jiné vypálením domu a otrávením psa. Výhrůžky Rychtář neomezoval jen na advokátku, ale adresoval je i své bývalé ženě. Té měl tvrdit, že ji zadupe do země nebo zastřelí, pokud neopustí Českou republiku. Soud mu v září 2013 vyměřil trest v podobě omluvy a odškodného ve výši 250 tisíc Kč.

  • 2.

    Za napadení exmanželky

    Letos v únoru Josef Rychtář dostal trest 18 měsíců s odkladem na tři roky za brutální napadení své bývalé manželky Dariny Nové. Tu zbil v srpnu 2012 tak, že skončila s četnými modřinami na obličeji v nemocnici. Podle Dariny ji Rychtář bil pěstí do hlavy, až jí tekla, a škrtil ji.

  • 3.

    Za napadení Zdeňka Macury

    Samozvaný ochránce Ivety Bartošové Zdeněk Macura obvinil Josefa Rychtáře hned několikrát. Podal na něj trestní oznámení za napadení. Rychtář se s Macurou porval v červenci 2013 před psychiatrickou léčebnou Bohnice, kde tehdy ležela Bartošová. Další rvačka proběhla na Ivetině koncertě v Zaječí v listopadu 2013. Za červencový incident Rychtář u soudu vyfasoval 80 hodin veřejně prospěšných prací. V Uhříněvsi vysával listí.  

  • 4.

    Za pokus o vraždu Bartošové

    Bývalý milenec Ivety Bartošové Domenico Martucci podal na Josefa Rychtáře a další dvě osoby trestní oznámení za pokus o vraždu slavné zpěvačky. Na vdovce zároveň podal další trestní oznámení za vyhrožování. Soud pak tyto žaloby spojil s dalšími.  

  • 5.

    Za napadení Bartošové

    I sama zpěvačka Iveta Bartošová na Josefa Rychtáře podala trestní oznámení za fyzické napadení. Policie ho vyslýchala za to, že ji zmlátil. Nakonec však oznámení stáhla. „Byl to zkrat. Pepa potřebuje spát a já ho vzbudila,“ uvedla tehdy zpěvačka.

  • 6.

    Za násilné vniknutí a výhrůžky

    Italský soud v květnu 2015 řešil také napadení matky hraběte Domenica Martucciho, když se Rychtář násilně snažil vniknout do jejich zámku. „Souzen bude za napadení mé maminky, poškození rodinného majetku, který je v památkové péči, a z krádeže rodinného pera. Tímto vším pan Rychtář porušil náš trestní zákon,“ svěřil se exmilenec Bartošové.

  • 7.

    Za ublížení na zdraví

    Josef Rychtář obdržel trestní oznámení za ublížení na zdraví od své spolucestující, režisérky Hanákové, se kterou boural. Rychtář v březnu 2013 vezl Ivetu Bartošovou z koncertu ve Frenštátě pod Radhoštěm, nezvládl řízení a skončil v příkopu. Kromě Ivety vezl ještě svého kamaráda a zvukaře Standu a Hanákovou, která musela být kvůli svému zranění dlouhodobě v pracovní neschopnosti.

  • 8.

    Za nebezpečné pronásledování

    V červenci 2013 Zdeněk Macura podal na Josefa Rychtáře další trestní oznámení, a sice za nebezpečné pronásledování Ivety Bartošové. Macura na policii tvrdil, že Rychtář Ivetu zastrašuje a projevuje prvky domácího násilí. Dále pronesl, že před jejich odjezdem do Itálie se Bartošová s Rychtářem pohádala a chtěla se s ním rozejít.

  • 9.

    Za pomluvy

    V září 2014 se bývalý manžel Bartošové Jiří Pomeje rozhodl, že zažaluje Josefa Rychtáře za pomluvu. Rychtář Pomeje nařkl z toho, že Ivetě během jejich manželství sebral 750 000 Kč, které si půjčila na hypotéku. „Dlouho jsem to zvažoval a nakonec se rozhodl, že ho (Rychtáře) zažaluju,“ řekl Blesku.

  • 10.

    Za lži v televizi

    Další trestní oznámení si Rychtář vysloužil od Zdeňka Macury za to, že ho veřejně pomlouval v televizi. „Ten člověk v nedávné době už byl souzen za nejrůznější jiné věci a také již byl odsouzen a dál vědomě a úmyslně a bezdůvodně pokračuje v trestné činnosti. Veřejně mě pomlouvá a křivě obviňuje,“ vysvětlil tehdy Macura.

  • 11.

    Za špinění v médiích

    Trestní oznámení na Josefa Rychtáře podal dokonce i jeho syn Josef, který po celou dobu stojí na straně své matky Dariny Nové. Obviněn měl být za špinění jména Dariny Nové v médiích. Rychtář Darině vyhrožoval, že skončí na kolejích jako Bartošová, a násilím se pokoušel dostat do jejího pokoje v říčanské vile.

  • 12.

    Za výhrůžky

    Rychtář si nebere servítky a za sprosté urážky a výhrůžky na něj podal trestní oznámení i bývalý manažer Ivety Bartošové Jarek Šimek. „Od jistého pána mi chodí zvláštní esemesky, na tu poslední musím reagovat podáním trestního oznámení,“ řekl Šimek v dubnu 2014.

  • 13.

    Za krádež šperků

    V září 2013 Darina Nová podala na Josefa Rychtáře trestní oznámení za krádež rodinných šperků a asi 250 eur v hotovosti. Peníze i zlato zmizely z pokoje Dariny Nové ve vile v Říčanech. Policie tehdy na místě provedla šetření, ale neukázalo se, že by byly poškozeny domovní zámky. Proto padlo podezření i na člena rodiny, v tomto případě Josefa Rychtáře.

    Fotogalerie
    13 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 44

nicnezpravda.:

(28. 08. 2015 14:14)

nicnezpravda.:

(25. 08. 2015 23:40)

nicnezpravda:

(25. 08. 2015 23:39)

gabreta: Určitě souhlas. Ale co by mne zajímalo, že v podmínce za násilný trestný čin, za něj dostane další podmínku, dál je držitelem zbrojáku a živ je z čeho? Buď na někoho něco ví a má to pod palcem a nebo je naše justice(a to si o ní nedělám iluze) úplně v haj.zlu!!

(15. 05. 2015 19:08)

marlen52: tak ten už tady nikoho nezajímá

(15. 05. 2015 16:29)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy