Světoznámý architekt a designér si odskočil na přednášku do Liberce. Výrazně pohubl, působí unaveně a v jeho očích se odráží strach z toho, co bude dál. Nemoc mu do tváře vepsala nové vrásky. Nechal si také ostříhat své divoce trčící šedé vlasy na ježka.

„Přednáška na katedře architektury liberecké Technické univerzity určitě vlila panu Šípkovi alespoň na chvilku krev do žil,“ řekl Blesku pracovník univerzity. „Zájem studentů byl totiž obrovský, měl úplně narváno,“ dodal.

Návštěva Liberce musela architekta povzbudit i z jiného důvodu: v Hrazené ulici totiž navrhl celý blok domů, jejichž balkony doplňují skleněné prvky právě z jeho dílny.

Šípek přijel do Česka jen na skok a inkognito, což Blesku potvrdila i Kateřina Adámková, která má v pražské Mostecké ulici na starost Šípkovu galerii. „Vůbec nevím, že je tady. Nechal si to pro sebe, asi aby měl klid a nevolali mu známí,“ řekla Adámková. Se zdravotními problémy svého šéfa je obeznámená. „Všichni věříme, že mu to s tou slinivkou dopadne dobře,“ je přesvědčená Kateřina.

Samotný Šípek, který už na konci týdne odlétá do Madridu na další léčení, na dotazy Blesku nereagoval.

Fotogalerie
11 fotografií