Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Foto ze svatby Kodetové a Šporcla: Houslista bez šátku, Bára v botách pro vodníka

4. května 2015 | 14:53

Podle pověr svatby v květnu přinášejí v manželství smůlu, herečka Bára Kodetová (44) a houslový virtuos Pavel Šporcl (42) do toho praštili i tak. Na 1. máje si řekli své ano po desetiletém soužití.

Novomanželům Báře Kodetové a Pavlu Šporclovi to ve svatebním velice slušelo. Kodetová se vdávala podruhé, ani tak si neodpustila bílé šaty. Místo typických princeznovských ale vsadila na jednoduchost a udělala dobře.

Bílé šaty bez ramínek rovného střihu ji zeštíhlily. Jen ty zelené střevíce s otevřenou špičkou mohla Barbora nechat doma. Svatební kytici měla Kodetová také velmi jednoduchou, stejně jako vyčesaný drdol. Nevěstu vedla k oltáři nejstarší dcera Lily.

Ženich Pavel Šporcl, který už léta nesundal z hlavy pověstný šátek, na svatební den udělal výjimku. Kodetové řekl ano v klasickém černém obleku s bílou košilí a kravatou. Novomanželé si během svatebního obřadu řekli svůj slib, vyměnili prstýnky a láskyplně se coby manželé poprvé políbili.

Venku pak dostali sprchu z okvětních lístků, které na ně naházely družičky. Svatba probíhala jen v kruhu rodinném a ve společnosti pár přátel.  

Autor: tesk