Slovenská zpěvačka sice už dva roky nebyla v Nepálu, protože se svým partnerem a otcem syna Filípka žije v Moskvě, ale s touto zemí je spjata srdcem. Léta tam velkou část roku žila, a dokonce si tam našla i svou náhradní rodinu, bratra, přátele…

„Jakmile jsem se o zemětřesení dozvěděla, tak dělám vše proto, abych jim pomohla. Věnuji tomu veškerý čas, síly a peníze. Mám tam tolik přátel, o některých nevím, zda jsou v pořádku, protože se s nimi nemohu spojit. Mám tam i pět lidí a Šerpu v expedici, ale ti jsou naštěstí v pořádku. Akorát čekají, až je někdo vyvede, protože spousta cest je zničená,“ říká Dorota.

I když většina humanitárních organizací z celého světa zahájila pomocné akce, tak si Dorota myslí, že by se měli soustředit i na okolní města a vesnice a ne jenom na Káthmándú.

Video
Video se připravuje ...

Herečka Dorota Nvotová má strach: Po zemětřesení mi chybí druhá rodina! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

„Nejhůř jsou na tom lidé z malých vesniček, těm se pomoc zatím nedostává. Včera jsem se dozvěděla, že tam umřeli lidé na podchlazení, potřebují deky, vodu, jídlo… Je hrozné, že zemětřesení nešlo předejít, to epicentrum je tak blízko,“ míní Nvotová.

Pokud chce někdo pomoct, ať přispěje na https://www.facebook.com/events/881058695283709/ nebo seobrátí na oficiální stránky Doroty Nvotové.

Fotogalerie
8 fotografií