„Před šesti léty jsme začali navštěvovat v zimním období anglicky mluvící země. Takže Evička chodila třeba tři měsíce do školy v Austrálii, v Kanadě byla celé prázdniny. Když jí bylo 6 let, tak byla půl roku v San Francisku a na Floridě,“ vyprávěl v rozhovoru na rádiu Impuls Vašek (61).

Zatímco doma mluvili vždycky jen česky, ve škole se dcera Evy a Vaška naučila cizí jazyk. „Má v podstatě dva mateřské jazyky, protože mezi nimi vůbec nerozlišuje. Lidé z anglicky mluvících zemí se nás ptají, kde se naučila bez akcentu mluvit,“ vysvětlil Vašek a rozpovídal se i o hudebním vkusu dcery.

Hudbu poslouchá na internetu a má ráda zejména zpěvačku Adele. „Asi je to tak, že když holky ve třídě začnou něco poslouchat a říkají, že to je nejlepší, tak se na to všichni vrhnou,“ myslí si skepticky Eviččin tatínek. 

Možná Vaška mrzí, že skladba Bílá orchidej, kterou se společně s manželkou Evou (44) proslavili, zřejmě není oblíbeným hitem Eviččiných spolužaček. I přesto mají Eva a Vašek se svými českými písničkami fanoušků i v zahraničí dost. Program mají naplánovaný do konce roku 2016.

Zpěvák se také v rozhovoru ohradil proti nařčení, že spolu s Evou zpívají na playback. „Na rozdíl od většiny lidí zpíváme do kondenzátorových studiových mikrofonů a tím pádem jsme dosáhli toho, že zvuk ve studiu, na desce, na nahrávce a na koncertě je úplně stejný. A neděláme kravál, hrajeme potichu a naše zásada je, že hudbu tvoří zpěv a sdělení. Takže umocňujeme zpěv. Máme studiovou kapelu, kterou doplňujeme různými hosty. Ti vytvoří muziku, aby byla pestrá, a tu nahrávku my pak využíváme pro živé hraní,“ nechal se Vašek slyšet.

 

Fotogalerie
8 fotografií