Jan byl bratrem Danina otce, geniálního matematika Jaroslava Morávka (†42). „Strýc byl strašně hodný a velmi vážně nemocný,“ hlesla hvězda Ordinace v růžové zahradě, které loni na podzim zemřela i maminka Miloslava (†70). Do posledních chvil hledala cestu, jak strýčkovi pomoci.

Jan Morávek byl totiž podivín a žil na »skládce«. Tu totiž připomínal jeho dům v obci Vrchoviny na Náchodsku, kde skutečně odpadky vršil do výšky... (Blesk informoval.)

Peníze prý ale Danin strýc měl. Navíc byl velmi inteligentní. Kvůli nemoci, která ho postihla, bylo pro něj ale obtížné statek udržovat. Už vzhledem k tomu, že neměl vlastní potomky a herečka byla jeho jedinou příbuznou. I proto se ho s manželem, hudebním skladatelem Petrem Maláskem (50), snažila v nemocnici navštěvovat, jak jen jim to jejich nabité diáře umožňovaly.

Domy po Janu Morávkovi zůstaly v obci Vrchoviny dva a také několik pozemků. Podle veřejně dostupného katastru nemovitostí byly letos v březnu přepsány právě na herečku. „Já to opravdu vůbec neřeším,“ řekla Dana s tím, že víc se k této situaci vyjadřovat nechce.

Vyklidit, či zbourat?

Herečce teď nastanou starosti. Nemovitosti, na které rozhodně nestojí fronta zájemců, bude třeba vyklidit nebo v nejhorším případě srovnat se zemí, a to není vůbec levná záležitost.

U vyklízení objektu vždy záleží na jeho velikosti. Každopádně nasazení jednoho pracovníka se účtuje od 150 Kč/h. Cena za kontejner se pak pohybuje od 2000 Kč.

Pokud by se přistoupilo k demolici, orientační částka za bourání a odvoz sutin může začínat na 200 000 Kč.

Fotogalerie
8 fotografií