Film, který vznikal v exteriérech převážně v lesích v jižních Čechách nebo v lomu v Novém Strašecí, vznikal podle knížky Velká cesta Malého Pána od Lenky Uhlířové a Jiřího Stacha a je natočen netradiční technikou. Před kamerou nepohybují skutečné loutky se skutečnými drátky v hlavě a nitkami na rukou a nohou. Podobu loutek i kulis má na svědomí výtvarník František Antonín Skála, syn slavného Františka Skály, který loutky vyráběl déle než rok.

Video
Video se připravuje ...

Ukázka filmu Malý Pán Bedna Films, s. r. o.

A proč se vlastně Malý Pán vydává na cestu? To se tak jednoho rána vzbudí s pocitem, že mu v životě něco schází. A tak vyrazí. Na cestě musí překonat strach, splnit pár nelehkých úkolů, ale hlavně poznat sám sebe. A jak už to tak bývá, to, co nejvíce hledá, má ve skutečnosti skoro pod nosem. 
„Hlavní idea je připomenout v dnešní době lidem, a hlavně dětem, kouzelný svět loutek skrze film. Představit jedinečnou československou loutkářskou školu, a to nejen doma, ale i v zahraničí, kde je naše loutka známá svojí kvalitou a nápaditostí,“ říká producent filmu Jakub Červenka.

Loutkám propůjčili hlasy známí herci, jako například Saša Rašilov, Táňa Vilhelmová, Pavel Liška nebo Miroslav Táborský. „Nabídka obsazení do role Malého Pána mi udělala radost jako za poslední dobu máloco. Je to naprosto výjimečná věc a pro mě srdcová záležitost,“ říká Saša Rašilov.

Hudbu k filmu složil Milan Cais z Tata Bojs, který využil i nenástroje – jako plechovou psí misku nebo plastové trubky. Film už má také za sebou první testování na divácích, kterými byly Caisovy dcery. Když chodily za tátou do studia, nikdy od loutek nemohly odtrhnout oči.

Video
Video se připravuje ...

Hudbu k filmu vytvořil Milan Cais z Tata Bojs Bedna Films, s. r. o.

Fotogalerie
7 fotografií