S tím, že nemá nohy, se Jaruš, kterou snad nikdy neopouští optimismus a provází ji její smysl pro humor, někdy až černý, už pomalu smířila. Hned poté, co ji posadili poprvé na vozík, si pořídila činky, aby posilovala ruce a horní polovinu těla. Jenže právě ruce, tedy končetiny, které jí nyní pomáhají s pohybem na vozíku, měla nyní také „vyřazené mimo provoz“.

„Zvládnu všechno, jen když jsem si nedávno zlomila ruku, tak to už bylo opravdu náročné. Ale mám skvělé děti, které se o mě starají,“ řekla herečka v rozhovoru pro čtvrteční magazín MF Dnes.

Jaruš prozradila také to, že se konečně přestěhovala do bezbariérového bytu, který může obývat na vozíku. Ještě před pár měsíci si o takovém bytu mohla nechat jenom zdát. „Takové byty jsou mimo Prahu a moje tři děti, na kterých jsem závislá, pracují v Praze,“ řekla Blesku.

Už je to více než rok, co Jaruš z Kouzelníka přišla nejprve o jednu nohu a po několika týdnech i o druhou. Mohla za to neléčená cukrovka. Ze dne na den se jí udělal bolák na noze, který se nehojil a mokval. „Pak jsem najednou nohu přestala cítit,“ řekla před časem Hanušová Blesku.

Následovaly operace, které se neobešly bez komplikací. Naštěstí se ze všeho dostala a mohla nastoupit týdny trvající rehabilitaci. Nad vodou ji kromě tří dětí drželo také těšení se na první vnouče, které před pár měsíci porodila její dcera Barbora. Do rodiny tak přibyla vnučka Kateřina, která dělá Jaruš jenom radost.

Video
Video se připravuje ...

Hanušová otevřeně o amputaci: Necítím se jako mrzák! Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
8 fotografií