„Od 6. dubna si zájemci mohou prohlédnout na svých mobilních zařízeních nebo přes počítač prostory, které byly svědky mnoha historických setkání. Kancelář mého muže navštívil americký prezident Bill Clinton, tibetský duchovní vůdce, Jeho Svátost dalajláma, Joan Baez, Tom Stoppard, Kofi Annan, Lou Reed, Suzanne Vega a další,“ popsala deníku Aha! svůj záměr Dagmar Havlová.

„V krásných prostorách, architektonicky upravených Bořkem Šípkem, se nachází řada vzácných předmětů a darů od našich přátel z celého světa,” dodala herečka.

Virtuální prohlídka první vstupní místnosti kanceláře, včetně všech vystavených předmětů, bude bezplatná. Vstup do dalších místností však již bude zpoplatněn. Češi zaplatí 80 korun, návštěvníkům ze zahraničí bude naúčtován poplatek 2,99 euro (kolem 83 korun).

„Tato částka bude po odečtení poplatku operátorům použita na další vývoj aplikace a na údržbu a správu prostor,“ uvedl pro Aha! ředitel Nadace VIZE 97 Vangelis Zingopis.

Kancelář Václava Havla bude možné navštívit na adrese www.vaclavhavel.com ve dvou jazykových mutacích. Také bude dostupná v AppStore jako aplikace pro iPhony či iPady, do budoucna se počítá i s rozšířením pro Android.

Prohlídku má dokreslit hudba skladatele Varhana Orchestroviče Bauera.

Fotogalerie
16 fotografií