Po Michalu Penkovi bylo pátrání vyhlášeno 27. února 2015. „Pan Penk opakovaně nereagoval na výzvy, aby se dostavil na policejní služebnu,“ uvedl pro Blesk.cz v úterý policejní mluvčí Tomáš Hulan. „S ohledem na ochranu osobních dat vám nemůžu sdělit, proč jsme ho na služebnu zvali,“ dodal.

Na dotaz Blesk.cz, jaký posun se v Penkově kauze odehrál, jelikož ve středu ráno už policejní databázi jeho jméno nefigurovalo, mluvčí Hulan uvedl, že byl Penk vypátrán. „S touto osobou byly provedeny ty úkony, pro které byla pohřešovaná,“ řekl Hulan bez dalších konkrétních podrobností.

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Po Penkovi pátrá policie: Jsou v tom drogy!? A test másel: Jaké překvapilo? Blesk TV

Jak se podařilo zjistit Blesk.cz, Michal Penk byl v úterý večer zadržen. Policie si pro něj přišla ve čtvrt na devět večer a odvedla ho.

Bližší informace ze zásahu, co se dělo, když si pro něj přišla policie, jak zadržení probíhalo a exkluzivní fotky najdete ve čtvrtečním tištěném Blesku.

Fotogalerie
4 fotografie

Penk má rozsáhlou historii užívání drog – pervitinu i marihuany – a potýkal se i s alkoholismem a psychózami. Několikrát se dokonce pokusil o sebevraždu! Hvězda 90. let propadla pervitinu fatálně, se závislostí zpěvák bojoval 14 let. V poslední době tvrdil, že už je dlouho čistý, jeho přítelkyně Denisa, kterou několikrát napadl, ale tvrdila opak. Dívka po napadení dokonce skončila na pohotovosti.

Penk stál u zrodu kapely Lucie i u začátku hudební kariéry Ivety Bartošové, se kterou krátce chodil. Spolupracoval s Michalem Horáčkem, který otextoval dvě jeho písničky.

Dokonce se pokusil zachránit Ivetu Bartošovou. Nějakou dobu před její sebevraždou ji chtěl kontaktovat, zabránil mu v tom ale Josef Rychtář.