Michal Penk je hledaný od 27. února letošního roku. Podle svých webových stránek měl začátkem roku vyrazit na turné s novou kapelou, ale nyní ho hledá policie. „Momentálně je připravován repertoár pro koncertní vystoupení, plánovaná na úvod roku 2015. Pilně se secvičují jednotlivé skladby, dotváří se aranžmá, adekvátní k soundu živé kapely,“ stojí na jeho webu.

Na Twitteru přibyl poslední příspěvek 9. ledna, ten uvádí data a místa březnových koncertů.

Jenže když jsme do klubů zavolali, majitelé nám potvrdili, že koncerty se opravdu nekonaly! „Volal jeho manažer, že má nějaké problémy, asi osobní,“ uvedl majitel hudebního klubu Barrocko. 

„Koncerty jsem zrušil já, protože repertoár nebyl připravený tak, jak by měl. Proto tyto koncerty přesouváme na podzim, až bude po sezoně,“ uvedl pro Blesk.cz manažer Michala Penka Martin Knesl. Na otázku, zda neví, proč Penka policie hledá, odpověděl: „O tom nic nevím, jsem s ním denně v kontaktu.“

Ve spojení s ním ještě o víkendu byla i jeho bývalá přítelkyně Denisa Sládková. "Já jsem teď byla přes víkend na horách a v tu dobu mi Michal volal, kontaktoval mě a psal mi SMS, že by se mnou potřeboval něco probrat, že by potřeboval moji radu. A teda víc jsme spolu nemluvili. Domluvili jsme se, že až se vrátím z hor, tak on mě zkontaktuje, což je vlastně dneska, takže čekám, jestli se ozve nebo ne. Nicméně ani společní přátelé mi nedávali nějaké signály, že by Michal byl nezvěstný, takže opravdu o ničem nevím," řekla ve VIP zprávách TV Prima.

„Pan Penk opakovaně nereagoval na výzvy, aby se dostavil na policejní služebnu,“ uvedl pro Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan. „S ohledem na ochranu osobních dat vám nemůžu sdělit, proč jsme ho na služebnu zvali,“ dodal.

"Michal Penk je hledaný policií, protože opakovaně ignoroval výzvy, aby se dostavil na služebnu. Jedná se o podání vysvětlení nebo svědeckou výpověď, související pravděpodobně s Penkovou drogovou minulostí," popsal Blesku zdroj, který si nepřeje být jmenován.

Penk má rozsáhlou historii užívání drog – pervitinu i marihuany – a potýkal se i s alkoholismem a psychózami. Několikrát se dokonce pokusil o sebevraždu! Hvězda 90. let propadla pervitinu fatálně, se závislostí zpěvák bojoval 14 let. V poslední době tvrdil, že už je dlouho čistý, jeho přítelkyně Denisa, kterou několikrát napadl, ale tvrdila opak. Dívka po napadení dokonce skončila na pohotovosti.

Penk stál u zrodu kapely Lucie i u začátku hudební kariéry Ivety Bartošové, se kterou krátce chodil. Spolupracoval s Michalem Horáčkem, který otextoval dvě jeho písničky.

Dokonce se pokusil zachránit Ivetu Bartošovou. Nějakou dobu před její sebevraždou ji chtěl kontaktovat, zabránil mu v tom ale Josef Rychtář. Řekl mi, že Iveta spí a jméno Penk nezná. Evidentně manažer, jak se patří. Poprosil jsme ho, aby se mi ozvala, ale nestalo se. Vzkaz se k ní pravděpodobně ani nedostal,“ zoufal si zpěvák.

Fotogalerie
6 fotografií