Návrhářka Ivana Mentlová je proslulá svými výtvory z pravé kůže a kožešiny. Pracuje zejména s materiály z norka a lišek. Její luxusní kožešinové kabáty jsou pro ochránce a milovníky zvířat trnem v oku.

Jeden takový kousek vynesla na nedávný ples společnosti, která podporuje nadaci Krása pomoci, Miss World 2006 Taťána Kuchařová. Oblékla ho přes růžové šaty, také od Mentlové, a fotografií se pochlubila na sociální síti. A to neměla dělat.

Ano, krásný outfit. Jen škoda, že je ten kožich pravý. Jaká je to pak ironie ta ‚Krása pomoci‘. Byla bych ráda, kdyby se nad tím zamyslela,“ vzkazuje Kuchařové jistá Tereza. A ostatní s ní souhlasí. „Kolik bolesti, smutku a smrti nevinných němých tvorů je skryto v jednom outfitu... Vážně je tohle nutné? Žijeme ve 21. století...“ zlobí se další.

A pomyslné lynčování někdejší nejkrásnější ženy světa pokračovalo. „Styděla bych se za sebe, kdybych nosila kožich, pro který trpěla němá tvář. Toto není krása pomoci,“ zaznělo v komentářích. Kuchařová se díky své fotografii v pravém kožichu dočkala i několika odstrašujících obrázků z kůže stažených a týraných zvířat. Táňo, stálo ti to skutečně za to?

Fotogalerie
7 fotografií