Tatínek Petru Kovarčíkovi zemřel v jeho šestnácti letech. Pubertálního chlapce to zasáhlo ve všech směrech. Pocházel z chudé rodiny, otec se živil jako bankovní úředník a maminka byla sekretářka. Peněz neměli nazbyt a po smrti otce se jejich finanční situace zhoršila.

 Já pocházím z opravdu chudých poměrů. Když jsem měl šestnáct let, zemřel mi táta. Bylo to pak dost špatný období. My jsme například nikdy neměli barevnou televizi, my jsme nikdy neměli chatu, my jsme nikdy neměli auto. My jsme nejezdili na chalupu, protože nebylo kam,“ prozradil Kovarčík v rozhovoru pro Slovensko-český klub.

Video
Video se připravuje ...

Producent hvězd: Podivná smrt v koupelně! A detaily leteckého neštěstí nad Alpami! redakce Blesk TV

Aby se uživil, musel dělat různé brigády. A nebyl to žádný med. „Jako student střední školy jsem si vydělával tím, že jsem na trati mezi Komárnem a Nitrou s krumpáčem v ruce podbíjel koleje šutrama,“ vzpomínal Kovarčík na těžké období. U brigád zůstal i během vysokoškolských studií. Tehdy snil o tom, že si vydělá na auto Porsche 911. O mnoho let později měl aut tolik, že je ani neuměl spočítat.

Chudoba mu házela klacky pod nohy i v milostném životě. „Pamatuju se, že jsem v sedmnácti miloval dceru pana primáře a paní primářky z nemocnice. A ten vztah prostě ztroskotal na majetkových poměrech. Což jsem si o třicet let později ověřil,“ svěřil se podnikatel. V dospělosti byl pro ženy naopak zlatým dolem.

Už brzy vám přineseme detaily vztahu mezi Kovarčíkem a Václavem Klausem. Proč mu Klaus počmáral drahou sedačku?

Fotogalerie
5 fotografií