Kvůli zákeřné nemoci oslavenec zrušil veškeré pracovní povinnosti. Nechal si jen cestopisný seriál České televize Na cestě.

„Natáčíme spolu stále minimálně dvakrát do měsíce. A vždycky se u toho náramně pobavíme. Jirka dobrou náladu a smysl pro humor rozhodně neztratil,“ řekl Blesku Donutil, který s Bartoškou namlouvá komentáře.

Oba se znají už od studií na brněnské JAMU, byť chodili každý do jiného ročníku. Pracovně se ale pořádně sešli až v roce 2006 – Na cestě.

„Tehdy jsem byl osloven, zdali bych nechtěl zasvěceně a zábavně moderovat cestopis. A že si mám k sobě najít parťáka. Hned jsem si vzpomněl na Jirku a jeho neuvěřitelně charismatický hlas,“ vzpomíná Donutil. Jeho reakce prý byla bezprostřední: Ty vole, já jsem ale nikdy nic takového nedělal!

„No a za těch devět let už máme za sebou tři sta dílů...,“ usmívá se Donutil.

Ve studiu se stali obrovskými kamarády, tudíž už si stihli slíbit, že až se Bartoška uzdraví, vyrazí spolu do země, kterou už divákům představili, ovšem sami tam dosud ještě nebyli...

Přání kolegů

Pavel Zedníček, herec
Autor: Marek Pátek

Pavel Zedníček (65), herec

„Přál bych mu, aby mu už ta sviňa dala pokoj! Taky aby se mu povedl festival, aby mohl věnovat víc času kamarádům než doktorům a aby mu, kurňa, už bylo dobře na světě."

Tereza Kostková, herečka
Autor: Marek Pátek

Tereza Kostková (38), herečka

„Doufám, že jako golfista ocení, když mu popřeju, aby neměl žádný handicap.“

Josef Klíma, publicista a scenárista
Autor: Marek Pátek

Josef Klíma (64), publicista a scenárista

„Přeju mu totéž, co jsem si přál ke svým narozeninám ve čtvrtek: Ať vydržíme ještě dlouho svěží a zdraví aspoň natolik, abychom mohli natočit spoustu dalších věcí. Včetně pokračování seriálu Reportérka, jak stále doufám…“

Marie Poledňáková, režisérka
Autor: Marek Pátek

Marie Poledňáková (73), režisérka

„Přeju hlavně zdraví a už jen samé skvělé a veselé zážitky!“

Eva Holubová, herečka
Autor: Marek Pátek

Eva Holubová (56), herečka

„Zdraví!!!!!!!“

Fotogalerie
10 fotografií