Po smrti miminka Jaroslavě Stránské málem puklo srdíčko žalem, nakonec obrovskou bolest ustála. O několik let později ale kvůli problémům se srdcem skončila v péči lékařů. „Měla jsem takovou malou srdeční příhodu. Infarkt to ale naštěstí nebyl,“ svěřila se herečka deníku Aha! s tím, že vadu zdědila po mamince. „Maminka měla asi čtyři infarkty,“ prozradila.

Kromě srdce Stránskou ještě trápí nízký tlak, který jí způsobuje lehkou ztrátu rovnováhy. „Chodila jsem na preventivní prohlídky, ale jsem taková trošku prohnilá. Mám pořád omlácenou hlavu, jak se sem tam zamotám, protože mám nízký tlak.“

Tím ale její zdravotní problémy zdaleka nekončí. „Před lety jsem měla třeba zápal plic a moje doktorka mi dala devatery antibiotika,“ zavzpomínala. „Když jsem potom přišla na gynekologii a chtěla jsem otěhotnět, doktorka mi říkala: Vy jste taková celá rozházená. Já vás pošlu na imunologii a tam se zhrozili,“ popsala pochybení lékařky, která jí mohla způsobit ještě vážnější zdravotní problémy.

Udělali mi vyšetření a zjistili mi, že mám špatnou buněčnou imunitu. Takže mi na to píchali hormony a injekce z bílých krvinek,“ dodala statečná herečka. I přes veškeré životní překážky ale neztrácí optimismus a cítí se skvěle.

Fotogalerie
7 fotografií