Kriminální seriál Policie Modrava trhá rekordy sledovanosti. Zatímco se předchozí čtyři díly hranici dvou milionu diváků blížily, pátý díl překonal hranici s počtem 2,072 milionu fanoušků.

Režisér Jaroslav Soukup, ale i hlavní hrdinové jako Jaroslav Satoranský, Soňa Norisová či Jana Boušková si můžou mnout ruce. Jejich čekání na první klapku úspěšné detektivky se jim vyplatilo. Pilotní díl se točil už v roce 2008.

Dlouhá pauza ovlivnila i natáčení. „Problémy byly pouze u prvního dílu, kdy herečka Pavla Vitázková byla těhotná. Točilo se čtyři měsíce a za tu dobu se přece jenom zakulatila, takže poslední díly se musely natáčet tak, aby to nebylo vidět,“ přiznal režisér Soukup.

Největší komplikací ale bylo zranění Jana Pohana. „Zranil se těsně před natáčením. Lezl po žebříku do sklepa, uklouzla mu noha, spadl na betonovou podlahu a uštípl si páteř. Měl velké bolesti. Těch osm dílů v roce 2013 ještě natočil, na ty další už jsem ho musel nahradit jinou postavou, panem Dušanem Sitkem,“ svěřil se Soukup.

To nejhorší seriálové herce ale ještě čekalo. Jan Pohan zemřel těsně před odvysíláním prvního dílu 13. února 2015. „Jeho smrt mě strašně zaskočila. Vím, že se hodně těšil, až seriál začnou vysílat. Je kruté, že zemřel čtrnáct dní předtím, než se vysílal první díl,“ dodal zkroušeně režisér.

Scénář k seriálu z autentického prostředí psal v kuse dva roky. Jeli v kuse, nedávali si ani pauzy na oběd. „Jediné, co jsme si dávali, byly polévky s rohlíky. Buď domácí od manželky, nebo ty rychlé z pytlíku. Ještě teď, když si vzpomenu na tu vůni, je mi mírně nevolno,“ pousmál se Soukup, který nyní za seriál sklízí od diváků velké ohlasy.

Fotogalerie
10 fotografií