Jan Tříska je z autonehody pochopitelně otřesený. Naštěstí se mu nic vážnějšího nestalo, ovšem i tak bude jeho rekonvalescence trvat dlouho. Musí proto zrušit i plánovanou premiéru hry Shylock, kterou nastudoval pro Divadlo Na Jezerce.

Honzíku, víš, že jsem do Shylocka investoval týdny a týdny učení, přemýšlení a šprtání. Strašně mě to trápí. Chce se mi brečet, ale co mohu říct? Měl jsem bouračku. Naposledy jsem boural pod Barrandovem týden před premiérou Měsíce na vsi v roce 1965, kde jsi hrál i ty,“ napsal zdrcený Tříska svému kamarádovi a řediteli Divadla Na Jezerce Janu Hrušínskému. Tříska se tak omluvil, že na delší dobu nebude moct hrát.

"Posledních dvacet let jsem lékařem pana Třísky. 15. března měl vážnou autonehodu. Bude se muset podrobit lékařskému ošetření a fyzické rehabilitaci. Rekonvalescence může trvat několik týdnů až měsíců. Do té doby bude v pracovní neschopnosti," uvedl hercův americký lékař Douglas Tyler.

O dopravní nehodě, při níž byl Jan Tříska zraněn, informovalo Divadlo Na Jezerce, kde měl herec hrát ve hře Shylock. "Hru SHYLOCK budeme realizovat v náhradním termínu ještě v tomto roce. Jsme z toho zaskočeni, nejen proto, že na přípravách intenzivně delší dobu pracujeme, zajištěno bylo 26 představení na Jezerce a na zájezdech po celé ČR do konce června, ale hlavní pro nás je, že Jan Tříska nebyl zraněn s trvalými následky, a přejeme mu co nejkratší dobu rekonvalescence a brzké zotavení," řekla mluvčí divadla Jana Bryndová. 

Fotogalerie
4 fotografie