O syny Felixe (14) a Alexe (16) se tak stará jen a jen bývalá televizní moderátorka. Kluci jsou navíc zrovna ve věku, kdy peníze na jejich vzdělávání a zájmy jenom lítají.

Jejich táta, profesionální golfista Alex Čejka (44), se ovšem na potomky zcela vykašlal. Navzdory tomu, že má peněz dost. O víkendu v Portoriku třeba vyhrál svůj první turnaj PGA a inkasoval šek na 540 000 dolarů, čili krásných 13 550 000 korun!

To z nich nepošle nic svým dvěma klukům do Čech? „Nepošle. Otec mých synů vůči nim neplní ani minimální povinnost. Na jejich výchovu už několik let nepřispívá,“ řekla Blesku Čejková.

Má prý už pocit, že není pomoci. Dluh na výživném se vyšplhal na několik milionů a každým měsícem narůstá. „Českým úřadům se bývalý manžel bohužel jenom vysmívá,“ popisuje Mirka. Už ztratila naději, Alex Čejka si prý vše dobře promyslel.

„Má německé občanství a hraje v Americe. Fiktivně se navíc přestěhoval do Thajska a tvrdí, že tam nejsou žádné povinnosti živit děti,“ líčí Čejková.

Od rozvodu vydělal 163 milionů

Alex Čejka letos našel formu a na dvanácti zámořských turnajích vydělal celkem 832 000 dolarů, tedy téměř 21 milionů korun.

Od rozvodu s Mirkou v únoru 2005 mu na konto přiskočilo přes 163 milionů (přepočteno na koruny). Synům měl během 10 let poslat 32,4 milionu, roky už ale na vyživovací povinnost kašle.

Ombudsman Blesku radí: Exekuce je věčná!

„Povinnost trvá, ať má dotyčný adresu kdekoli. A majetek dotyčného lze zabavit všude tam, kde se nachází, exekuce je věčná,“ řekl Blesku JUDr. Pavel Novák.

„Pokud se dostanete do podobné situace, je třeba obrátit se na Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí, zřízený podle § 35 zákona č. 359/1999 Sb. Úřad je ústředním orgánem dle řady mezinárodních smluv v oblasti vymáhání výživného, tzv. mezinárodních únosů dětí a mezinárodních osvojení,“ dodává ombudsman Blesku.

Příručka Blesku o změnách v občanském zákoníku. 6. díl rodina
Autor: Blesk

Fotogalerie
11 fotografií