„Rodiče se v principu mohou dohodnout na čemkoliv, konečné slovo má ale soud,“ vysvětluje advokát JUDr. Pavel Novák z Vila Advokát. Zájmy dětí zastupuje u soudu orgán sociálně právní ochrany dětí (tzv. sociálka). A soud posvětí dohodu rodičů pouze tehdy, pokud dojde k závěru, že dohoda není v rozporu se zájmy nezletilých dětí. Zatím ale otázka rozvodu mezi Vojtkovými nepadla.

„Jestli přijde, to asi ano. Já to ale teď neřeším. Nechci se dívat takhle moc dopředu, protože se může stát spousta věcí,“ řekl herec v exkluzivním rozhovoru Blesku s tím, že na péči se s Terezou dohodli, protože se chce o děti v rámci svých možností starat.

Video
Video se připravuje ...

Lesk: Vojtek promluvil o útěku od těhotné manželky. Byl jak uzlíček nervů! redakce Blesk TV

Soud navíc nemůže rozhodnout v případě nenarozeného dítěte, protože u něho se ještě neví, jaké bude mít »konkrétní podmínky« (např. zdravotní stav).

Na střídavou péči může Vojtek ale předem zapomenout. „Nedá se očekávat, že by soud umožnil střídavou péči u tak malého dítěte, které matka bude kojit,“ podotýká JUDr. Pavel Novák.

„Pokud jde o starší z dětí, tam to možné je, ale bude záležet na tom, nakolik to bude dle názoru soudu v zájmu dítěte,“ dodává advokát.

Odborník na chatu
Autor: archiv Blesku

Fotogalerie
9 fotografií