Své hudební nadání jednoznačně zdědila po svém slavném otci Petru Mukovi. Společně se svou maminkou a Mukovou poslední manželkou Evou mu osmiletá dcera Noemi vzdala poctu písní Spolu, kterou sama zahrála na pódiu na klávesy. Její maminka a děda, tedy Mukův otec, na ni byli patřičně pyšní a byli dojatí stejně jako celé obecenstvo. Noemi podobu svého otce nezapře. Kromě lásky k hudbě po něm zdědila také velké oči a úsměv.

Na milovaného tátu přišla zavzpomínat i jeho starší dcera Šárka (27). Ta chtěla být herečkou, dokonce šest let studovala konzervatoř, nakonec však zvítězila filozofická fakulta na UK.

Na velkolepé oslavě nemohla chybět ani Mukovi bývalá přítelkyně Michaela Klimková, která s Petrem prožívala jeho první návaly hluboké deprese i stavy euforie. Po bohu Petra Muka žila jedenáct let.

Koncert k nedožitým kulatinám Petra Muka, který se před pěti lety udusil svými zvratky poté, co si namíchal koktejl z alkoholu a antidepresiv, uspořádali jeho blízcí přátelé z branže. Nechyběl ani rocker Petr Kolář, který zazpíval píseň Tančíš sama.

„Byl to můj kamarád a profesní kolega. S Petrem jsme se poznali už v roce 1986 v Českých Budějovicích, kde jsme si tak trochu konkurovali při tehdejší soutěži, která se jmenovala Rocková liga. Jeden rok on vyhrál nejlepšího zpěváka, další zase já a tak se to střídalo. Byla to paráda a strašně rád na ty doby vzpomínám. Je strašná škoda, že tu není, byl to pro mě šok, když jsem se dozvěděl o jeho smrti. A snad jsem mu dneska jeho písničkou udělal radost,“ svěřil se Kolář.

Kromě něho se na pódiu vystřídaly takové hvězdy jako Petr Bende, Peter Nagy, Marcela Březinová, Bohouš Josef a další.

Fotogalerie
11 fotografií