Absolutním vítězem se stala už podruhé za sebou zpěvačka Celeste Buckingham, která exkluzivně Evropě 2 prozradila, že se chystá na dostaveníčko s jednou z nejúspěšnějších kapel současnosti Maroon 5. A je možné, že se budeme moci těšit i na možnou budoucí spolupráci. Evropa 2 přichystala pro Celeste překvapení v podobě písně věnované Rudou z Ostravy. Moderátor, zpěvák, bavič a miláček sociálních sítí živě do éteru zazpíval Love Me Celeste Love Me Too. 

Autor: Evropa 2

Dalším nečekaným číslem pro posluchače bylo rappové vystoupení vítěze kategorie Zpěvák roku Alberta Černého (ze skupiny Lake Malawi), u kterého jsme zvyklí spíše na jemnější britské rytmy. Při dotazu, co si rád zpívá, odpověděl, že Beyoncé. Nikdo tedy nečekal, že místo ní „dá“ živě do éteru hip-hopový kousek od Eminema. Je nutno říct, že se toho zhostil s velkou parádou. 

Moderátoři show Jindra Ekl a Matúš Krnčok si pozvali do studia i legendární partu Těžkej Pokondr, která dostala do varu celé studio i posluchače songem s Xindlem X. Nově vzniklá kapela Slza přihlížela vystoupení se značným respektem i přesto, že v Hudebních cenách zabodovala a porazila v kategorii Kapela i matadory české scény Chinaski.

Autor: Evropa 2

„Chtěla bych poděkovat našim posluchačům, kteří rekordním počtem hlasů podpořili svoje oblíbené hudební interprety. Těším se na budoucí rok a doufám, že to bude minimálně tak skvělé jako letos,“ říká ředitelka rádia Evropa 2 a Europa 2 Jitka Fűrst.

Kromě zmíněných hostů se vyhlášení zúčastnila i většina moderátorů rádia Evropa 2 – Patrik Hezucký, Pavel Cejnar, Zorka Hejdová, Tomáš Zástěra či Nasty a samozřejmě nemohl chybět ani bombucman rádia Jakub Kohák.

Výsledky Hudebních cen, které měli v rukou posluchači, najdete na http://www.evropa2.cz/cs/awards.shtml