Vdovec tak vyděsil manžele Jana (56) a Mariku (43) Králíkovy z Brna, kteří byli podle zjištění Blesku jedinými potenciálními zájemci o uhříněvskou nemovitost, že od koupi raději odstoupili!

„Panu doktorovi jsme vysvětlili, že si nemůžeme dovolit koupit dům a riskovat, že nám pan Rychtář bude ztěžovat život a ubližovat,” řekla Blesku paní Králíková, která bývala Ivetinou fanynkou.

Přestože by mohla na Josefa podat trestní oznámení, rozhodla se tak neučinit. „Dostanu ho sice třeba do vězení, ale co bude, až ho propustí? Bude se nám mstít. Ode všeho, co je spojeno s Ivetou Bartošovou, raději ruce pryč,” zdůvodnila své rozhodnutí.

Prodej vily měl manželům zprostředkovat JUDr. Jiří Štaidl (41), který zastupuje svého nevlastního bratra Artura. „Ano, s paní Králíkovou jsem mluvil. Ale i když je mým klientem můj bratr, jsem vázán mlčenlivostí,” řekl včera Blesku Jiří Štaidl. „Můžu k tomu říct jediné – samozřejmě jsme rádi o každého zájemce, ale co je mezi paní Králíkovou a panem Rychtářem mě skutečně nezajímá. Dědické řízení není ale ještě ukončeno,“ dodal. Podle informací Blesku bude trvat ještě několik týdnů, než se vyřídí pozůstalost.

Fotogalerie
10 fotografií