Představitel policisty Ernsta Stockingera v kriminálním seriálu přijal roli ve filmu režiséra Filipa Renče (49) Lída Baarová, který se začne natáčet už od března. „Budu hrát nacistického pohlavára Josepha Goebbelse, který byl říšským kancléřem a milencem české herečky Lídy Baarové,“ prozradil herec na tiskové konferenci.

Životem herečky se Markovics hodně zabýval. „Je těžké říct, jestli byla Baarová kolaborantka, ten její osud je velmi složitý. Šla si hlavně za kariérou a nic jiného pro ni nemělo cenu. V dnešní době by byla za šlapku,“ svěřil se slavný herec. Ten nevěří tomu, že by k německému nacistovi mohla chovat jakýkoliv cit a nebyla s ním z prospěchu.



Hlavní představitelce filmu Táně Pauhofové (31) účast na tiskové konferenci zhatily zdravotní problémy. „Je po operaci krčních mandlí a leží v nemocnici. Doufám, že se brzy uzdraví,“ omluvil slovenskou herečku režisér Filip Renč.

Ještě nepadla ani první klapka, a už to vře mezi režisérem Filipem Renčem a producentem Petrem Kovarčikem (60). Stačila jen otázka, v jakém jazyce bude snímek promítán, a dusno se dalo krájet. „Já osobně bych rád, aby byl česky a německé postavy byly s českými titulky,“ pronesl Renč. „V Česku se bude promítat česky a v Německu německy a konec diskuse,“ obořil se na něj producent Peter Kovarčik, který se podílel na posledním díle Troškových Babovřesek. Renč pak z jeho reakce zůstal jako opařený.
Fotogalerie
9 fotografií