Nora Mojsejová si už může oddychnout. Krajský soud v Košicích potvrdil rozsudek okresního soudu, který loni v říjnu podnikatelku osvobodil. „Krajský soud považuje rozsudek okresního soudu za zákonný a věcně správný ve všech směrech. Ztotožňuje se s ním v celém rozsahu,“ uvedl předseda senátu.

Fakt, že Nora nepůjde znovu za mříže, jí sice vykouzlil úsměv na rtech, ale rozhodně tím její boj se státním zástupcem nekončí. „To, že mě osvobodili, je sice fajn, ale trestní stíhaní nemělo ani začít. Budu si vymáhat všechny soudní poplatky a budu žádat, aby to zaplatil prokurátor ze své výplaty, a ne daňoví poplatníci,“ svěřila se Mojsejová na sociální síti.

K soudu Nora ale nepřišla, zastupovala ji její obhájkyně. Ta měla z konečného rozsudku obrovskou radost. „Od samého začátku jsme tvrdili, že v tomto případě je skutečně nevinná a obžaloba neměla být vůbec podána. Moje klientka zaplatila daň, kterou jí daňový úřad dodatečně vyměřil, a tu zaplatila ještě v roce 2008, dávno před počátkem trestního stíhání,“ uvedla advokátka.

 

Fotogalerie
6 fotografií