Nový šéf činohry ND Daniel Špinar si na svůj veřejně přístupný Facebook vyvěsil selfie, kterou si udělal s bustou herce Rudolfa Hrušínského. Reagoval tak na Hrušínského syna Jana, který si na odstranění busty i s bustou Josefa Kemra z foyer Národního divadla stěžoval.

„Celý den se včera točil kolem busty, tak i já jsem se ji vypravil navštívit. A vyfotil jsem se s ní proto, že si pana Rudolfa Hrušínského vážím,“ řekl Špinar Blesk.cz.

O pár hodin později pak sdílel fotku televizního štábu, který před Hrušínského bustou točil reportáž. U fotky je komentář: „Za účasti televizních štábů jsme ukončili celorepublikovou hru: hledám bustu Rudolfa Hrušínského. Byla na svém místě v Národním divadle…“

Špinarovo selfíčko s hlavou oblíbeného umělce vyvolalo spontánní reakce a Špinarovi přátelé mu začali psát pobavené komentáře. „Šáhni mi na rudolfa!“ „Měl jsi ve své koncepci výslovně uvést, že se s žádnou bustou už nadále hýbat nebude, pouze z Elišky Krásnohorské se na jaře 2017 utře prach,“ radí mu další…

K fotce se vyjádřil už také Jan Hrušínský. „Člověk této úrovně má od září vést činohru Národního divadla? To, že udělal toto selfie, svědčí o jeho úrovni,“ reaguje na Špinarovu fotku Hrušínský, jehož manželka Miluše Šplechtová po hereckých čistkách v Národním divadle také končí. Hrušínský tvrdí, že to bylo kvůli jeho osobě.

„Jako jeden z důvodů jí sdělil, že nesouhlasí s názory jejího manžela, Jana Hrušínského. Rovněž uvedl, že nemá rád Divadlo Na Jezerce. Perzekuce za názory rodinných příslušníků jsme, pane Buriane, před Listopadem zažívali velmi často,“ napsal před pár dny Hrušínský v otevřeném dopise řediteli ND Janu Burianovi.

V Národním divadle po změně vedení činohry končí také Igor Bareš, Petr Motloch, Simona Králová, Jan Hartl, Jan Kačer, Antonie Talacková nebo Hana Igonda Ševčíková a Petra Špalková.

Fotogalerie
12 fotografií