Když Zuzana Dřízhalová podlehla zákeřné rakovině, zůstal po ní manžel Hynek a roční syn Jeníček, o jehož adopci manželé před smrtí Zuzany usilovali. Jeho babička a hereččina matka doufala, že se bude moct svému vnoučkovi plně věnovat a zahrne ho láskou, kterou své dceři už nemůže dát. Místo toho se s ním nestýká.

„Mám tu pro malého dárky ještě z předloňských Vánoc. Hynek za námi nejezdí ani nevolá. Ze začátku jsme se s manželem snažili o kontakt, ale nevyšlo to,“ posteskla si Jana Hanáková, které zdravotní stav nedovolí cestovat za zetěm a jeho novou rodinou.

Obává se, že bude muset počkat, až Jeníček dospěje a vyhledá je sám. Tím, že se vdovec Hynek znovu oženil, má malý Jenda už novou maminku. „Adopci Jeníčka zatím nechávají v klidu. Myslím, že to celé podstoupí, než půjde do školy. Na to je zatím čas,“ dodala babička.

Hynek Dřízhal ale vidí celou situaci jinak. Tvrdí, že své tchyni v kontaktu s vnukem nebrání, jen je časově zaneprázdněný. „Není to tak, že bych je nechtěl vídat, ale jsem opravdu hodně zaměstnaný. Věřím, že se brzy s babičkou a dědečkem uvidíme,“ sdělil deníku Aha! vdovec po Dřízhalové. Tak snad svému slibu dostojí.  

Fotogalerie
7 fotografií