Daniel Hůlka může být svému jmenovci Danielu Landovi vděčný za svou kariéru. Když se vybírali aktéři do hlavní role Draculy ve stejnojmenném muzikálu, primárně se počítalo s Danielem Landou. Až pak měl režisér v záloze neznámého zpěváka Daniela Hůlku a Michaela Kocába. Tomu však roli zakázala věřící babička.

Osud Landovi ale nepřál a Hůlka mu nechtěně roli vyfoukl. Mnohým tak nazdvihl mandle.  „Oba jsme jezdili automobilové závody a jeli jsme závod, Danovi se rozbilo auto, takže musel odstoupit. A on za mnou přišel, jestli bych mu nepůjčil svoje auto, že by si chtěl aspoň potrénovat na okruhu. Bohužel měl nehodu a zmasakroval si ruku. Tím pádem do muzikálu nastoupil až po půl roce hraní. Spousta lidí mě obviňovala, že jsem to udělal schválně, a nejvíc se mě tehdy zastal Danův táta,“ vysvětluje po letech Hůlka.

Hůlka se v roli Draculy ale osvědčil natolik, že v ní zůstal po další tři roky. Dokonce díky tomu vyhrál v roce 1998 Zlatého slavíka. Dnes má za sebou 1200 repríz a nikdo si nedokáže Draculu v podání někoho jiného než Hůlky představit.

Fotogalerie
8 fotografií