Rocker Brichta měl léta nezaměnitelnou vizáž. Své okolí překvapil však už nedávno, když si po 39 letech sundal své pověstné tmavé brýle, pod kterými  schovává skleněné oko. Teď ale šokuje mnohem víc. Na narozeninový koncert svého kamaráda Kamila Střihavky, který slavil 50 let, přišel jen jako posluchač. Usadil se na sedačce, dal si pivo a zapálil si cigaretu. Nikdo se k němu nehlásil. Důvod?

Nikdo ho totiž nepoznal. Brichta za posledních pár měsíců nabral na váze, což se projevilo ve tvářích. Vůbec poprvé si nechal narůst šedivý plnovous a šedivé vlasy si naopak obarvil. Tentokrát zvolil úplně jinou barvu než obvykle. Odstín vlasů má nyní až do červena. Ve stejné barvě si pořídil i brýle.

Potkat Aleše s takovou vizáží na ulici, nikoho by nenapadlo, že jde o oblíbeného rockera, který se už několik let potýká s velkými dluhy a finanční nouzí. Spíš by si ho lidé spletli s Rumcajsem nebo Bolkem Polívkou...

Exekuce, dluhy, deprese

Finanční krize přišla na Brichtu začátkem nového tisíciletí, když Aleš v roce 2003 začal vydávat časopis Rockshop. Bohužel zisky nebyly takové, aby se magazín udržel, a Brichta se začal pomalu utápět v dluzích. Ty narostly až do té výše, že mu nakonec exekutoři zabavili veškerý majetek.

„Ta exekuce mě v podstatě zabila. Přišel jsem o dva byty a všechno, co jsem vydělal muzikou, jsem nacpal do exekutorů. Měl jsem z toho fakt deprese. Myslel jsem, že mi z toho hrábne. Ještě teďka nějaké peníze dlužím, ale to už jsou jen drobný,“ svěřil se před časem rocker. Když to Brichta spočítá, do časopisu investoval více než osm milionů, ale celkově ho jeho podnikání vyšlo na deset milionů.

Fotogalerie
7 fotografií