V případu figurovali také režisér klipu Tomáš Svoboda a producent Jiří Kounický, kteří byli osvobozeni už u prvoinstančního soudu. Rozsudek je pravomocný.

Klip se točil v roce 2012 v Praze. Herci měli uniformy i auto v barvách policie. Oba podle obžaloby nepostupovali v souladu se schváleným scénářem a pod záminkou přestupku nejméně ve dvou případech zastavili řidiče. Muže, jehož postihl infarkt, pomohl zachránit kameraman štábu. Šedesátiletý muž skončil v nemocnici.

„Nebyl to žádný úmysl, je mi to strašně líto. Myslel jsem, že děláme něco pro dobrou věc, a mysleli jsme, že to je celé v pořádku,“ řekl v soudní síni Jan Potměšil. A Čtvrtníček mu přikyvoval. Přidávám se k Honzíkovi. Ten úmysl byl pomoct postiženým a páchali jsme to v dobré víře,“ podotkl Petr Čtvrtníček, když se v síni opět projednával celý případ.

Po vynesení rozsudku se soudní síní rozezněl hlasitý potlesk. Podpořit herce přišel i jejich kolega, herec a režisér Jan Kačer, který seděl v první řadě a tleskal ze všech nejvíc. Pánové tak mají pořádný důvod k oslavě.

Podívejte se na Bleskové zprávy:

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Vízner zmlátil fotografa! A kdo chtěl zabít Babiše?! redakce Blesk TV

Fotogalerie
7 fotografií