Ředitel divadla Ungelt Milan Hein byl z divadelní hry Lety peklem natolik unesen, že si do svého divadla hru sám vyžádal. Režie se ujal Viktor Tauš, který do role jeptišky obsadil svou ženu Evu Jeníčkovou. Všichni byli ze hry nadšení a ihned se začalo zkoušet. Jenže jejich nadšení netrvalo dlouho.

"Vážení diváci, nejspíš už víte, že jsem zrušil hru Lety peklem. Vyděsilo mě, s jakým nezájmem se u Vás diváků setkala. Dostane-li se do povědomí, že Ungelt uvede novou hru, stálí návštěvníci divadla bombardují pokladnu dotazy, kdy se na ni začnou prodávat vstupenky. Tentokráte nikdo nevolal, a když jsme dali do prodeje vstupenky na leden a na únor, téměř všechna představení byla vbrzku vyprodána, jen na Lety peklem se prodalo na každé představení 5-6 vstupenek. Tématem a žánrem hry jsem se netrefil do vkusu diváků. A lákavé pro Vás nebylo ani herecké obsazení. Nezbývalo mi, než zkoušení zastavit a blížící se premiéru zrušit. Omlouvám se Vám," vzkázal přes oficiální stránku divadla jeho umělecký ředitel Milan Hein.

Čeští diváci se vypjatého dramatu z amerického nápravného zařízení pro mladistvé uživatele drog, jež se nedávno stalo hitem newyorské Broadwaye, nedočkají. Premiéra plánovaná na 14. leden se nekoná, představení bylo zrušeno ještě během zkoušek.

Fotogalerie
7 fotografií