Moderátor Přemek Podlaha zemřel na rakovinu ve 23:15 večer před Štědrým dnem. Byl to muž, jenž z témat, kteří ostatní zavrhovali, udělal pětadvacet let trvající pořad, který diváci milovali. Rodina na něj byla hrdá. On však v sobě až do smrti nosil bolest v podobě zklamání v synovi Pavlovi. Na toto bolestivé téma dokonce odmítal komunikovat. „On měl dceru, slušného zetě, od nich vnuky a na těch on visel! Ti mu dělali jen samou radost, o synovi nemluvil,“ prozradil Podlahův kamarád.

V Čerčanském hospicu, kde Podlaha umíral, se syn Pavel ani neukázal. „Pan Podlaha mluvil o tom, že se jeho hodina blíží, věděl to a věděla to i jeho manželka. Syn se tu za celou dobu, co tu byl, neobjevil, nepřišel se rozloučit nebo usmířit. Je to smutné a hodně ho to muselo bolet,“ prozradil Blesku zdroj z okolí rodiny.

Podlaha se jako správný otec svému synovi snažil dlouho pomáhat, když přišly problémy v podnikání. Kromě dvou hospod v centru Prahy prý mladý Podlaha prodělal i luxusní hotel ve Volyni! Podlaha sám se mezi známými nechal slyšet, že »mladej to prohrál i v hazardu...«. Miliony, které vydělával v televizi, na zájezdových představeních i vydáváním knížek, ale syn obracel v dluhy.

Musel ho vydědit

Syna Pavla pravděpodobně jeho táta vydědil ze strachu o vlastní majetek, především nechtěl přijít o luxusní vilu v Ládví nedaleko Prahy, kde žil se svojí manželkou Kateřinou Kalendovou (62). Byla to podle blízkých právě ona, kdo svému manželovi zakázala syna dál finančně podporovat – ať už v podnikání, nebo ve splácení dluhů!

Jen jednou, a to už v roce 2005, se Pavel Podlaha vyjádřil k tomu, jak se do takových finančních problémů vůbec dostal: „Před lety jsem nalítl firmě, která mne podvedla. Podepsal jsem špatnou smlouvu. Získali tak za milion a půl majetek, který měl hodnotu deset milionů. Abych zachránil alespoň něco, prodal jsem i svůj branický byt v ceně šesti milionů, který mi otec daroval…“

Fotogalerie
12 fotografií