O duševním trápení Martinovy maminky Jany se napsalo už mnoho. Naposledy, když se před 14 dny po dlouhých šesti letech objevila s manželem ve společnosti na křtu CD Vojtěcha Dyka. To přitom udělala naposledy v roce 2008.

Od té doby se skrývala před světem v ústraní a utápěla se ve svých depresích. Podle svých kolegů trpí na svůj věk stále krásná herečka poruchou sebepřijímání, tzv. strachem z vlastního stárnutí. Údajně několikrát prohlásila, že se na sebe už ani nemůže podívat do zrcadla.

O depresích jejího manžela Viktora se mluvilo především v době kolem jeho šedesátých narozenin. "Místo dortu letos dostanu další antidepresiva," svěřil se prý tehdy přátelům. Zrušil také několik divadelních představení a zcela se uzavřel do sebe. Rodina o něj měla obrovský strach, protože se mělo jednat o stejný typ depresí, jakými trpěl před sebevraždou skladatel Karel Svoboda.

Není proto divu, že se dvěma velice citlivým a labilním duším narodil podobně založený syn. Psychické problémy Martina Preisse ale zřejmě vyvrcholily až po čtyřicítce. V červnu způsobil nehodu pod vlivem alkoholu a v neděli se po hádce s manželkou vydal s nožem v ruce do lesa a vyhrožoval, že si vezme život. Jeho žena podle zdroje Blesk.cz operátorce tísňové linky přiznala, že se její manžel léčí s psychickými problémy.

Depresemi trpí nejen Martin Preiss, ale bojují s nimi i jeho rodiče.
Autor: Archiv Blesku

Na ty ale rozhodně Martin nezůstal sám. Jeho milující rodiče začali okamžitě jednat a pomohli mu vyhledat pomoc. Odvezli ho na Psychiatrickou kliniku 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice u Karlova náměstí. Pevně věří, že tam synovi pomohou.

Fotogalerie
12 fotografií