Přepracovaný herec by možná deprese ustál. To by ale nesměl už dva roky provozovat poblíž svého bydliště vinotéku. Láska k vínu se v něm zrodila především díky jeho ženě, herečce Martině Preissové (39). Pochází ze Znojma a její rodina má vinařství.

Martinovi ale podnikání nešlo. „Kdybych tady mohl být a nemusel zaměstnávat čtyři brigádníky, možná by to i něco vydělávalo, ale takhle jsem rád, že si vinotéka vydělá alespoň sama na sebe,“ přiznal před časem syn Jany (66) a Viktora (67) Preissových. Měl pravdu. Ve vinotéce většinou vysedával sám a... Popíjel!

Nevýdělečnost podniku ho sužovala. Navíc se začala hromadit práce, kromě Doktorů z Počátků začal točit i nové díly Policie Modrava. „Doma nastaly manželské hádky a Martin to řešil zase se skleničkou,“ prozradil Blesku člověk z okruhu mladého Preisse.

Letos v červnu herec v podnapilém stavu poslal auto přes střechu a skončil v nemocnici. Přišel o řidičák a čeká ho soud. Za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až tři roky basy. A deprese se v tu ránu zase prohloubily! Vše vyvrcholilo v neděli, kdy po hádce s manželkou utekl s nožem do lesa s úmyslem se zabít. Sebevraždu naštěstí nedokonal a hned druhý den ho rodiče odvezli na psychiatrickou kliniku.

Fotogalerie
10 fotografií