Sportovní moderátoři jsou zvláštní sorta. Podezírám je, že se narodili s dresem a tretrami na nohou, protože jsou to lidé, kteří neskutečně prožívají každý výsledek.

Někteří jsou při tom dokonce velmi vtipní, až básniví. Osobně mám nejraději Vojtu Bernatského (39) a Honzu Smetanu (32) z Kavčích hor, tedy České televize. Ráda je poslouchám, i když sportu nerozumím.

Oproti tomu sportovní moderátoři Novy působí staženě. Myslím, že jim chybí ona radost a ohromné nadšení, nebo je ho málo. U Inny Puhajkové (28) mám dojem, že v sobě ještě trochu bojuje s modelkou. Neřekla bych, že je vysloveně špatná, ale přece jen z jejího postoje a dalších věcí nemám pocit, že sleduji člověka, který žije sportem.

Co se týká Michala Hrdličky (26), měl by snížit hlas. Má ho vysoce posazený, a ještě do toho křičí. On nemluví, ale opravdu křičí. Méně by bylo více. Také mu uniká logika textu, příliš s ním utíká.

Nejlepší pocit mám z Martina Čermáka (23). U něj by stačilo, kdyby se jen trochu více odvázal, byl spontánnější. Bere to zatím moc vážně, ale je teprve na začátku. Je navíc moc hezký, spadá do trendu Novy, že na obrazovku mohou jen pěkní lidé, a u něj je to v pořádku.

Fotogalerie
7 fotografií