Dvaadvacetiletá studentka medicíny Rolene Strauss byla podle poroty nejkrásnější ze 121 účastnic celosvětového finále. V budoucnu se chce živit jako lékařka a podnikatelka. Zelenooká bruneta vysoká 177 centimetrů ve volných chvílích hraje golf, jezdí na kole nebo hraje na flétnu, kytaru či klavír.

Podle jihoafrického tisku mívá Rolene občas problémy s váhou a těsně před londýnským finále absolvovala speciální dvanáctitýdenní kúru. Výsledek byl očividně úspěšný, protože Roi byla podle bookmakerů favoritkou. Cenu převzala od Miss World 2013 Megan Youngové z Filipín. Druhá skončila zástupkyně Maďarska Edina Kulcsárová, třetí je Miss USA Elizabeth Safritová.

Češka Tereza Skoumalová zase okouzlila porotu v kategorii Top Model, ve které se hodnotily především ladné pohyby modelek. Právě chůze české studentky zaujala přísnou porotu nejvíce. Díky tomu se dostala do finálové dvacítky. Samozřejmě velký ohlas měl i její speciální model bohyně plodnosti a úrody od Marie Staré. V talentové disciplíně se jí dostalo speciálního ocenění v podobě příležitosti vystoupit jako pouze jedna z pěti vybraných soutěžících na velkolepém večeru pro vybrané hosty a partnery soutěže.

„Mám radost, že jsem se mohla této prestižní soutěže zúčastnit. Byla to pro mne velká škola a obrovský zážitek. Celý třítýdenní pobyt byl velice náročný, ale stálo to za to. Děkuji své rodině a týmu České Miss, že mne podporovaly a věřily v můj úspěch,“ vzkázala modelka, která se do Prahy vrátí už dnes večer.

Fotogalerie
8 fotografií