První dáma českého šansonu je velkou Zemanovou oblíbenkyní. Proto ji chtěl na ARO Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí v Praze alespoň pozdravit.

Osobní návštěva byla totiž nemožná. Tak volil alespoň květinový pozdrav. „Pan prezident do nemocnice poslal dvě květiny. Růže a potom symbolický svazeček levandule,“ prozradil Blesku ředitel hradního protokolu Jindřich Forejt (37).

Zemanovi, který kromě Levandulové miluje od Hegerové nejvíc šanson Bože můj, já chci zpět, se ale nakonec jen dva pugéty zdály málo.

Osobní dopis

Hned druhý den proto do nemocnice poslal osobní dopis s oslovením Vážená paní Hegerová... „V něm pan prezident vyjadřuje velké znepokojení nad zdravotními potížemi paní Hegerové a ze srdce jí přeje, aby tyto zdravotní komplikace co nejdříve pominuly,“ svěřil Blesku prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček (35).

Kdo dopis »české Edith Piaf«, jak se Hegerové přezdívá, přečetl a jestli prezidentova slova byla schopna alespoň podprahově vnímat, to už ví pouze zpěvaččina rodina. A ta na informace týkající se zdravotního stavu Hany Hegerové uvalila embargo.

Hana Hegerová zkolabovala v úterý 2. prosince. Doma v posteli ležela bez známek života, když ji našli její blízcí. Přivolaní záchranáři konstatovali srdeční a mozkovou příhodu zároveň. Od té doby zpěvačka bojuje na ARO VFN na Karlově náměstí v Praze o život.

Vážená paní Hegerová...

(úryvek z dopisu prezidenta Zemana)

„Rozhodl jsem se Vám napsat tyto řádky nejen jako prezident republiky, ale také jako člověk, který se hluboce sklání před Vaším umem, před lidskostí, která vždy vyzařovala z Vás i z Vašich nádherných šansonů…“

Blesk Víte, že?

Miloš Zeman udělil letos v říjnu Haně Hegerové Řád T. G. Masaryka za vynikající zásluhy o rozvoj humanity. V roce 2002 dostala od Václava Havla Medaili Za zásluhy.

Fotogalerie
8 fotografií