Nerudný stařec, který už nemá chuť do života, navíc ošklivě poraněný, tak to byl strašlivý pohled na herce Jana Třísku, který se ploužil v proužkovaném pyžamu mezi zdmi Domova důchodců v Novém Městě nad Metují. Naštěstí šlo jen o natáčení dalšího dílu seriálu Tv Barrandov Stopy života, kde si známý herec vystřihnul roli pro něj jako z hororu – nemocného, skoro nepohyblivého a navíc protivného důchodce.

Snad poprvé byl Tříska postaven do role, která tak silně odrážela realitu stáří. „Strašně to tu na mě doléhá, uvědomuji si, že tady dožívají moji vrstevníci a že bych tady úplně klidně mohl zůstat také. Představa je to pro mě opravdu hrozná,“ prozrazuje herec, který kvůli natáčení přiletěl z Minnesoty.

Režisér Tomáš Magnusek významného českého herce vůbec nešeřil, strčil ho do reálného domova důchodců, kde samota a beznaděj doléhá na člověka při každém kroku. I samotný herec cítil tíhu prostředí a už se nemohl dočkat, až po natáčení okamžitě zmizí. „Mám pocit, že na mě leze nějaká nemoc. Mám z toho fyzické pocity, že ještě chvilku a onemocním. Těším se, že odsud vypadnu,“ svěřil se herec.

Nikomu samozřejmě neuniklo, že herec je od krve a na ruce má pořádně velkou modřinu. Ale zatímco krev byla umělá, podlitina byla skutečná. „Ta není namalovaná, ta je moje. Pořídil jsem si ji v letadle, když na mě spadl kufr,“ vysvětluje herec, zatímco si mne zranění na ruce.  

Fotogalerie
7 fotografií