„Dobré játro, Česká republiko. Toho, kdo vymyslel, že budu vstávat ve tři dvacet, kurde, bo mi nejelo žadné Pendolino, toho zabiju, uškrtim a pověsim za kule do pruvanu,“ takto netradičně za mikrofonem zahlásil Ruda z Ostravy, který se stal hostem Libora Boučka v brzkém ranním vysílání rádia.

I když se Rudovi před půl čtvrtou ráno z postele rozhodně nechtělo, odhodlání udělat před Vánoci radost někomu z posluchačů bylo silnější. A tak se za vylosovanou soutěžící, švadlenou Evou, vydal i s kameramanem do Kutné Hory. Celá zdokumentovaná akce byla poměrně napínavá, protože nejdřív nebylo jisté, že paní Eva bude opravdu k zastižení, a pak, jestli bude vědět, o jakou částku se aktuálně soutěží. Ta se totiž během dne několikrát může změnit.

„No, jestli jste peníze někde cestou neprojed nebo nepropil, tak tam bude dvacet tisíc pět set,“ odpověděla paní Eva na kontrolní otázku Rudy, a protože to byla odpověď správná, zavládlo v dílně švadlenek pořádné veselí. A veselé budou i její děti, které slíbila na svátky podělit.

Soutěž, ve které mohou posluchači rádia denně vyhrát několikatisícovou částku, stále trvá, a tak si letošní vánoční rozpočet může vylepšit kdokoliv, kdo Frekvenci 1 poslouchá pozorně a pravidelně.