Krátce poté, co zpěvačka ukončila svůj život pod koly jedoucího vlaku, nechal se Rychtář slyšet, že dům i jeho vybavení přenechá Arturovi, aniž by po něm požadoval nějaké peníze.

Měl však právo si po smrti manželky odvézt z domu v Uhříněvsi téměř všechno zařízení domu v odhadované hodnotě 500 000 Kč.

„Jediné, na čem jsem se s rodinou Štaidlových dohodl, bylo, že si odnesu Ivetčiny šaty a boty,“ prozradil vdovec. Hodnota garderoby se odhaduje na 50 000 Kč, desetinu hodnoty vybavení z vily, které beztak v úterý ze značné části skončilo zahrabané na skládce (Blesk informoval).

Podmínka

Měl však ještě jednu podmínku, o které dosud na veřejnosti nemluvil: „Ještě jsem požadoval, že až bude ukončeno dědické řízení, tak dostanu zásnubní a snubní prsteny, které jsem Ivetce dal,“ řekl nyní Josef Blesku.

„Rozhodně je nechci, abych je pak prodal nebo aby je někdy nosila jiná žena. Zůstanou mi až do mé smrti jako vzpomínka na mou milovanou ženu,“ tvrdí vdovec.

Zlatých prstenů se však Rychtář jen tak nedočká. Dědické řízení se rozběhlo teprve v půlce října, kdy Artur dovršil osmnáct, a podle Rychtářova odhadu se potáhne ještě nejméně dva měsíce.

„Doufám, že už bude brzy ukončeno, rád bych měl Ivetiny prsteny u sebe. Pokud by mě chtěl někdo obvinit z hamižnosti, tak je vedle. Sice to není relevantní, ale platil jsem je sám a pak dal Ivetce z lásky,“ dodal vdovec.

Tajemství prstenů

Podle staré tradice nechal Rychtář snubní prstýnky gravírovat neboli opatřit ozdobným rytím. Ivetin prsten nese na vnitřní straně jméno Josef a jeho zase jméno Iveta. Oba věřili, že jim zajistí spokojený společný život.

Na co měl podle notáře nárok?
- postel, skříň, stůl, židle, lednice, nádobí, svítidla, pračka, plynový sporák s elektrickou troubou, kuchyňská linka, nábytek.

Co si skutečně odvezl?
- Ivetiny šaty a boty, několik obrazů, své osobní věci

Fotogalerie
10 fotografií