Rakovina! Takového verdiktu se naše Popelka velmi obávala a dva týdny trnula hrůzou. Bohužel oprávněně...

Zhoubný nádor lékaři objevili na horním laloku pravé plíce. „Karcinom naštěstí horní lalok nepřesahoval a lékaři raději pacientce odebrali lalok celý,“ dozvěděl se Blesk od tajného zdroje z pražské Fakultní nemocnice Motol, kde Šafránkovou operovali a i nadále ji mají v péči.

„Teď záleží na onkologovi, jak rozhodne. Paní Šafránková se buď bude pouze pravidelně pozorovat, anebo se přistoupí k záření či chemoterapii. Teď je ale nejdůležitější, aby se po těžkém zákroku dala dohromady,“ pokračoval zdroj Blesku.

V těchto dnech se herečka už zotavuje z operace doma. Ve dne v noci má vedle sebe milujícího manžela Josefa Abrháma (74), který za ní pravidelně chodil na dlouhé návštěvy i do motolské nemocnice.

Pooperační rekonvalescence po odebrání části plíce je podle lékařů běh na dlouhou trať. Šafránková musí rehabilitovat, podstupovat dechová cvičení a už navždy omezit námahu a pohyb.

Jestli herečka v příštích měsících podstoupí onkologem nařízenou léčbu, či bude pouze sledována, je už na odbornících. Důležité je, aby se rakovina nevrátila. A tenhle velký dárek přejeme herečce z celého srdce!

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Šafránková má zhoubný nádor! A Douglas tajně v Praze Redakce Blesk.cz

Popelčino trápení začalo tím, že jí lékaři z pražského Motola objevili na plicích podezřelé ložisko. Proto jí museli otevřít hrudník a při operaci vzít část horního laloku pravé plíce, celkem asi pětinu orgánu.

Zákrok trval téměř tři hodiny. Dva dny po operaci ale nastaly važné pooperační komplikace - pneumotorax.

Tedy stav, kdy vzduch vniká i do prostoru mezi poplicnicí a pohrudnicí, pacient kolabuje a přestává dýchat. Minulý čtvrtek byla herečka konečně propuštěna do domácí péče.

Histologické výsledky ale mezitím bohužel potvrdily zhoubný nádor na plicích.

Slavné osobnosti vs. zákeřná nemoc

Bojují...

Jiří Bartoška (67), herec

Prezident karlovarského festivalu bojuje se zhoubným nádorem v mezihrudí. Operován nebyl, ale podstupuje už několik týdnů chemoterapie.

Jiří Bartoška (67), herec
Autor: Foto: M. Hykl, P. Machan

Zbyněk Irgl (34), hokejista

Při náhodné kontrole u něho lékaři objevili nádor na ledvině, tu mu před týdnem odoperovali. Nyní se zotavuje a chce se vrátit k profesionálnímu hokeji.

Zbyněk Irgl (34), hokejista
Autor: Foto: M. Hykl, P. Machan

Podlehli...

Petr Skoumal (†76), skladatel

U hudebního skladatele a manžela herečky Ilony Svobodové (54) byl úder nemoci velmi rychlý. Během týdne rakovina zasáhla všechny orgány, zemřel letos 28. září.

Petr Skoumal (†76), skladatel
Autor: Foto: M. Hykl, P. Machan

Richard Hes (†50), choreograf

Propadl alkoholismu a lékaři mu po letech diagnostikovali rakovinu slinivky břišní. Nepodstupoval žádné chemoterapie. Zemřel letos v únoru v pražských Bohnicích.

Richard Hess (†50), choreograf
Autor: Foto: M. Hykl, P. Machan

Zvítězily

Lenka Termerová (67), herečka

Herečka ze seriálu Doktoři z Počátků vyhrála nad rakovinou prsu. Lékaři jí nádor odstranili, pak přišla na řadu chemoterapie a začala i pravidelná radioterapie.

Lenka Termerová (67), herečka
Autor: Foto: M. Hykl, P. Machan

Naďa Urbánková (75), zpěvačka

Poprala se s rakovinou prsu, ovšem o obě ňadra přišla. Prodělala osm chemoterapií a bezmála třicet ozařování. Nyní věří, že už všechno bude dobré.

Naďa Urbánková (75), zpěvačka
Autor: Foto: M. Hykl, P. Machan

Fotogalerie
14 fotografií