Ač by se mohlo zdát, že by Karel Gott mohl být po svém koncertním turné po republice unavený, opak je pravdou. V den vyhlašování ankety Český slavík Mattoni 2014 byl čilý jako rybička. Zatímco jeho manželka Ivana Gottová vařila pro svého muže oběd na neděli (dělala indickou kuchyni, jelikož Gott miluje kari), zpěvák se staral o večerní róbu své manželky.

Karel mi pomáhal s výběrem šatů a vlastně i bot. Radil mi i s účesem a pomáhal vybírat šperky, stejně tak jako naše holky,“ svěřila Blesk.cz Gottová. A podle toho, jak to Ivaně na galavečeru seklo, je vidět, že má Gott vkus. Jakmile se hvězdný pár usadil v hledišti, začala být Ivana nervózní. „Okamžiky před vyhlášením vítěze vypadají asi tak, že Karel má v dlani zaryté moje nehty tak, že má obtisky. On to možná nedává na sobě tolik znát, ale já to prožívám velmi intenzivně,“ přiznala Ivana.

Nervozitu Mistr možná skrývá dobře, ale zvědavost už ne. Během večera se totiž vytratil z hlediště a opatrně skrz pootevřené dveře nahlížel, co se v sále děje. Slavíkovi zkrátka nesmí nic uniknout. Když prozkoumal okolí, vrátil se zpět ke své ženě a něžně ji hladil a držel za ruku. Jen co Dominik Hašek vyhlásil jeho jméno coby vítěze ankety Zpěvák roku, nadšeně svou ženu políbil. Druhý polibek Ivana dostala při vyhlašování ankety Absolutní vítěz.  

Při přebírání cen byl Karel Gott jako vždy velmi vtipný. „Už nechci nic říkat, příští rok budu mít zase příležitost,“ vtipkoval s diváky při děkovné řeči. Ještě než se odebral ke stolku s mikrofonem, se ale stalo něco, co se jen tak nevidí. Mistr Karel Gott se poklonil Dominiku Haškovi a projevil tím obdiv k jeho hokejovým úspěchům. Hašek neotálel a Gottovi se poklonil také.

Překvapením večera byla Dagmar Havlová, která prozradila, že se s Václavem Havlem během sledování Slavíků hádali doma o ovladač na televizi. Vtipem nešetřil ani moderátor večera Libor Bouček, když zahájil galavečer ve flísové mikině, která se nyní nosí na obzvláště slavnostní příležitosti (třeba předávání státních vyznamenání na Pražském hradě).

Ve Státní opeře Praha se odehrál také souboj dekoltů, kterému vévodila Halina Pawlowská se svými přírodními ňadry, o jejichž čísle se stejně jako o věku žen raději nemluví. Na slavnostním večeru se také objevila Karolína Kurková a Radek Štěpánek, které Bouček k účasti přemluvil. Oba měli odletět do Ameriky.

Fotogalerie
33 fotografií