Tříletý románek s mladičkou lolitkou, studentkou literární akademie, byl posledním výbojem slavného milovníka života a žen. Za 70 let jich prošly jeho postelí stovky. S pěti z nich zplodil 7 dětí.

Kateřinou to všechno skončilo. Při ní už udeřila zlá nemoc. „Všechno mě bolí, upadl jsem na náledí,“ stěžoval si skladatel loni v únoru rovnou z nemocnice. A potvrdil, že se s Kateřinou rozešli. Že by dostal kopačky, odmítl potvrdit. Mladičká milenka jen pár měsíců předtím tvrdila, že když Hapka skoná, nacpe do sebe prášky a zapije je skotskou.

Rozchod z vlastního rozhodnutí do toho asi nepočítala. Už už to vypadalo, že Kateřina zmizela z Hapkova života navždy. Chyba lávky. Když se letos ocitl skladatel v pražských Bohnicích kvůli Alzheimerově chorobě, Kateřina ho navštívila. „Chtěla dát panu Hapkovi podepsat nějaké papíry. Aby taky dědila,“ prozradil Blesku očitý svědek. Rodina tehdy byla v šoku a učinila opatření. To nesvědčí o úplně nezištné lásce. Navíc osud chtěl, aby Hapka zemřel v den, kdy měla Kateřina svátek. Poslední znamení osudu. Kateřina měla včera celý den vypnutý telefon, a tak svůj názor nepřipojila.

Každé ženě říkal Ferda

Zesnulý skladatel znal dobře realitu života. A našel si cestu, jak přijmout nepříjemné. „Mně vůbec nezáleží na tom, proč mě ženská chce. Hlavně že mě chce! Ano, kdybych najednou zchudl, opustí mě. Holt nesmím zchudnout,“ uzavíral. Každou ženu nazýval Ferdou. „To aby se mi ta jména nepletla,“ přiznával Hapka. Do hlavy si ukládal jen jména matek svých dětí anebo opravdu osudových žen. Vedle toho dával patřičný prostor snům. „Pravda je jen pro lidi bez fantazie,“ smál se. O ženách měl Petr jasno. „Mít jednu ženu, to je, jako kdybych celý život chtěl hrát boogie,“ prohlásil v knize Váš Petr Hapka. „Přátelství je jistota, láska je báseň,“ perlil.

Okoř truchlí

Druhý den po smrti geniálního skladatele chodili jeho fanoušci před dům zapalovat svíčky. Vyjádřit upřímnou soustrast rodině přijela i Petrova kamarádka Bára Štěpánová (54) nebo Olga Michálková, matka jeho nejmladšího syna Kašpara.

Video
Video se připravuje ...

Petr Hapka zemřel ve svém domě na Okoři. David Malík, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
19 fotografií