Manželé Babišovi šli na dražbu s jasným cílem – utratit milion. A tak, pokud je nějaká panenka, kterou ručně vyrobila známá česká osobnost, zaujala, šli až na nejvyšší  částku.

„Vybírali jsme podle autorů a samozřejmě i podle toho, jak se nám panenky líbily. Takže vodníka Pepijáju, jehož autorem je herec Josef Dvořák, jsme vydražili za 350 tisíc, Libuši III. od spisovatelky Báry Nesvadbové za 101 tisíc. Tvůrce panenky Aleksandry Fjodorovny Hesenské, Petra Kaloudu, jsme neznali vůbec, ale dostalo nás tohle jeho dílo,“ sdělila agentuře HerminaPress Monika Babišová. A kam panenky umístí?

„Nikam, do sněmovny, parlamentu nebo na jednání vlády panenky nevezmu. Vydražil jsem si je pro sebe, vlastně vydražili jsme je pro nás a nemíníme se s nimi předvádět. Budou však ozdobou na chalupě, na našem Čapím hnízdě, kde si je může každý, kdo bude mít zájem, prohlédnout,“ říká ministr financí Andrej Babiš.

V dražbě byla i panenka, kterou vyrobila Ivana Gottová společně s dcerami Charlottou a Ellou. O tu Babiš zájem neměl, ale ladem nezůstala. Za 130 tisíc ji koupil neznámý zájemce.

Celkový výtěžek z aukce 2 953 000 jde na nadační fond Unicef.

Video
Video se připravuje ...

Babišová v outfitu za milion: V botách trpěla jako zvíře! Markéta Reinischová, Jan Jedlička, Luděk Mazák