„Mám nové písně, ale vydat desku není cílem. Chci se hudbou bavit a dělat ji od srdce. Chystané turné si užiju, není to showbyznys s kolotočem deska-muzikál-turné,“ uvedl před začátkem turné Landa na setkání s novináři. Po velkém zářijovém koncertu v Praze, který byl další z řady jeho „sedmi kejklí“, tentokrát vystoupil ve slovenské metropoli. 

Video
Video se připravuje ...

Landa vs. Noid: Ostrý duel na pódiu! Jan Jedlička, David Turek

Své kejkle se jako Žito 44 zavázal Landa splnit – a patří mezi ně pořádně husarské kousky. Třeba zaplavat si na ploutvi žraloka tygřího, skončit do 4. místa v mistrovství světa v rallye, podplavat korálovou průrvu Blue Hole u východního břehu Sinajského poloostrova, vyhrát zápas v thajském boxu proti profesionálovi, dostat fotbalisty Sigmy Olomouc do finále Ligy mistrů, položit základní kámen chrámu Zlatého draka a uspořádat koncert pro 100 tisíc lidí. „Nemusíte ty cíle splnit, ale musíte se o to na sto procent pokusit,“ myslí si Landa.

Žito Tour 2014 po Bratislavě pokračuje 23. listopadu v Ostravě, 25. listopadu v Pardubicích, 27. listopadu v Brně a 29. listopadu v Praze. Koncert otevřela nová píseň Urus a zazněly skladby z celé Landovy kariéry, kterou zahájil již počátkem 90. let, kdy zpíval v kontroverzní skinheadské kapele Orlík.

Fotogalerie
15 fotografií