Moderátoři se dělí na ty, kteří mají patřičné vzdělání – většinou herce s moderátorským talentem, jako jsou Marek Eben (56) či Tereza Kostková (38) – a na celebrity, které mají sen, že budou moderátory.

Většinou zpěvačky nebo modelky, o kterých rádi čteme v souvislosti s jejich životy, ale které do této profese prostě nepatří. A takovou je podle mě Gábina Partyšová.

Už řadu let prochází různými televizemi a snaží se býti moderátorkou, ovšem bez průrazného talentu a právě příslušného vzdělání – pokud vím, vystudovala soukromé brněnské gymnázium.

Balvan na krku

Nejvíce se to v současnosti projevuje ve Snídani s Novou, kdy musí moderovat v živém vysílání a ve dvojici. To je velice těžká disciplína, nesrovnatelná třeba s uváděním večírků.

Moderátor musí být s partnerem sžitý, musejí se doplňovat, nahrávat si. Jenže tady její kolega Pavel Svoboda (44) všechno oddře sám, ona tam jen sedí a čeká, jestli může něco říct.

A když už promluví, často je to špatně a Pavel ji opravuje. Korunuje to tím, že když už neví co, začne se smát. V tu ránu divák neví, která bije...

Její slabina: Kontakt s divákem!

Gábina neumí jednu podstatnou věc – zapojit diváka a vzít ho přes kameru k sobě. Přitom televize Nova ve Snídani disponuje mnohem šikovnějšími dívkami, třeba Ivetou Kořínkovou (30) Zorkou Hejdovou (24).

Gábina se ale mezi ně nehodí ani věkem... Je sice milá a příjemná, ale divák vnímá profesionalitu velice citlivě, zvlášť pokud má srovnání právě se zmíněnými moderátory, jako je Eben a spol.

Fotogalerie
10 fotografií