„Pana Bartoškubudou lékaři léčit pomocí systémové chemoterapie. Další informace o zdravotním stavu nebudeme na jeho přání poskytovat,“ dodala mluvčí Danková. Rakovina lymfatických uzlin naštěstí patří k nejlépe léčitelným, tzv. Hodgkinův lymfom přeprali třeba hokejista Mario Lemieux (49) nebo spoluzakladatel Microsoftu Paul Allen (61). Nádor na mezihrudní uzlině ovšem může být projevem některých těžších forem rakoviny, třeba rakoviny plic. A že je Bartoška dlouholetý náruživý kuřák, všichni víme...

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Rakovina v rodině známé herečky! A akutní operace Bartošky! redakce Blesk TV

Bartoška byl v závěru října v nemocnici na biopsii a od té doby čekal na výsledky. Pravdu se dozvěděl až teď ve čtvrtek! „A strašně si vlastně oddychl. Byl neurotický z toho, že neví, co mu je. Sám se pak rozhodl, že diagnózu zveřejní, aby se nespekulovalo,“ řekla Blesku Bartoškova spolupracovnice, která si nepřála být jmenována.

Populární herec zrušil až do konce roku všechny pracovní aktivity. Nebude hrát v Divadle Bez zábradlí ani natáčet. Divadlo dosud předpokládalo, že se vrátí do práce po Novém roce. Protože ho ale čeká několik cyklů chemoterapie, jisté to zdaleka není... „My hlavně moc doufáme, že bude pan Bartoška zdravý. Všichni mu to moc přejeme. Je to bezvadný člověk, excelentní herec a náš kmenový a zásadní herec. Držíme mu palce,“ řekla Blesku tisková mluvčí Jana Adamová. Palce mu drží i štáb pořadatelů Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, kde je Bartoška dlouholetým prezidentem a jehož jubilejní, 50. ročník proběhne 3. až 11. července 2015.

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Hruška chce víc peněz! A Bartoška krvácel do břicha! Blesk TV

Jakou má naději?

Rakovina mízních uzlin

U tzv. Hodgkinova lymfomu se dosahuje po 5–6 letech celkového přežití 91–98 %. Ze všech onkologických onemocnění jde o nejlepší perspektivu na uzdravení. Zákeřnější formou jsou non-hodgkinské lymfomy, uzdraví se asi 70–80 % nemocných.

Rakovina plic

Prognóza nebývá pozitivní a léčba se nejčastěji soustředí jen na úlevu a prodloužení života pacienta. Naději žít ještě pět let od onemocnění má 1 až 50 % pacientů (podle stadia nemoci a typu nádoru).

Fotogalerie
6 fotografií