Vdovec Josef Rychtář je jedním z dědiců.
Autor: pro Blesk – archiv TV Barrandov, Roman Souček
Koruny, které si mezi sebe rozdělí (a nebo už nějaké rozdělili) dědicové – tedy hlavně vdovec Josef Rychtář (56) a Ivetin syn Artur (18) – se sypou hned z několika míst.

Podle propočtů Blesku mohlo jít do této chvíle až o 850 tisíc korun (před zdaněním). Největší část této sumy vydělala Iveta bezprostředně po smrti.

Ochranný svaz autorský

Výdělek cca 600 000 Kč

Rádia a televize platí Ochrannému svazu autorskému poplatky za odvysílání písní nebo klipů s Bartošovou. Průměrná cena za jednu odvysílanou píseň s Bartošovou je podle informací Blesku 50 haléřů.

„Autorské odměny za užití děl na území České republiky vyplácíme čtyřikrát do roka v těchto pravidelných termínech: březen, červen, září, prosinec,“ oznámilo Blesku bez bližších podrobností vedení OSA. Bartošová inkasuje pouze část z poplatků, další peníze jdou autorům textů a hudby.

Hudební vydavatelství

Výdělek: cca 250 000 Kč

Všechny gramofonové firmy, u kterých Iveta natáčela, mají její alba stále na skladě a distribuují je. Podle smluv, které měly s Ivetou uzavřené, jí (v tuto chvíli tedy pozůstalým) pak vyplácejí honoráře z prodeje.

Fotogalerie
5 fotografií