Blesk.cz zjistil, že zvláštní a velmi osobní dar od neznámé ctitelky v hodnotě kolem pěti tisíc korun na místě posledního odpočinku zpěváka dlouho nezůstal.

„Kytara byla z polystyrénu a do ní byly textilní růže jen zapíchány. Stačilo málo a lítaly po hřbitově. Několikrát jsme je sbíraly, ale nikam to nevedlo. Ten, kdo to dělal, to nezvládl. Měly být nalepené,“ řekla Blesku pracovnice květinářství u hřbitova. Také několik dalších žen na hřbitově potvrdilo, že kytara na hrobě vydržela jen krátce. „Když se objevila, vypadala krásně. Bylo to takové romantické. Říkaly jsme si, kdo to sem asi dal. Ale už po pár dnech to nevypadalo dobře. Růže byly všude. Zřejmě to pak tatínek Petra Muka odstranil,“ řekla jedna z nich. Podle svědků tehdy kytaru přinesla na hrob neznámá, asi čtyřicetiletá žena oblečená celá v černém a v černých brýlích. Chvíli pietně postála u hrobu a pak odjela v autě se středočeskou registrační značkou.

O dušičkovém víkendu se už žádný další tajemný vzkaz na hrobě zpěváka neobjevil. V sobotu odpoledne tam ale hořely desítky svíček. Mnozí kolemjdoucí se u pomníku zastavili, někteří zapálili oheň, jiní chvilku rozjímali na lavičce. Bylo vidět, že lidé na Petra Muka a jeho písně nezapomínají. Kdo ale je tajemná Gábina, která mu nechala udělat velkou kytaru z růží, a jaký vztah měla k Petru Mukovi, není jasné. Neznáte ji?

Fotogalerie
8 fotografií