Kristina začínala ve Snídani s Novou, kde byla coby moderátorka bez vzdělání, tanečnice, milá a sympatická. Podle mého ve Snídani měla zůstat, ta poloha se k ní hodí více. Ale protože toužila dostat se dál, prošla přes Odpolední a kdysi i Noční Televizní noviny až do hlavního zpravodajství – všichni máme v paměti její záskok za Lucii Borhyovou (36) po boku Reye Korantenga (40).

Teď se řízením osudu vedení Novy rozhodlo, že by si ji rádo v relaci nechalo, a hledalo, koho k ní. Kde ale, proboha, přišli na pana Pouvu, je mimo mé chápání. Začít padesátiletého sporťáka učit tak těžkou a odlišnou disciplínu, jakou bezesporu moderování zpráv je, není snadná věc. Zatímco Kristina se už něco naučila (ale ani ona není tvář pro hlavní zprávy), on je úplně mimo.

Nemá temporytmus řeči, slova vyráží, snaží se působit uvolněně a někdo mu zřejmě řekl, že by se měl usmívat. Ale jak jsem ho sledovala, ukazuje čtyřiadvacet zubů i u zpráv, u nichž je to naprosto nevhodné. A ještě se na sebe s Kloubkovou u toho podívají a usmějí se křečovitě společně. Až jsem se lekla. Uvědomila jsem si, že vůbec nevnímají, co čtou!

Pokud na Nově hledali kohosi ke Kristině, měli podle mého soudu sáhnout po Hanuši Hanslíkovi, kterého dlouho sleduji jako reportéra. Do studia by se hodil mnohem více než pan Pouva. On mi k ní nejde nejen vnitřně, ale ani vizáží. Jestliže si vybereme Kristinu, pan Pouva vedle ní působí jako starší pán. Sporťáka a trenéra tenisu mu nikdo neodpáře...

Fotogalerie
7 fotografií