Herečka Yvetta Kornová (52) nikdy neměla na růžích ustláno, a i když si hodně lidí myslelo, že jí cestu ke slávě ušlapal její starší bratr Jirka, ona sama to viděla úplně jinak. „Já jsem bráchu začala vlastně i nenávidět,“ prozradila Kornová v České televizi v pořadu 13. komnata.

Ona sama totiž byla nejmladší ze čtyř sourozenců a ostatní sourozenci byli více než o jedenáct let starší než ona. A kvůli tomu se Yveta cítila opravdu sama. „Na dětství vzpomínám docela hezky, i když jsem se cítila sama. To nějak ve mně zůstalo do dneška, i když mám tři děti, tak mám v sobě takové temno,“ smutně zhodnotila svou osamělost herečka.

Přestože svůj první film natočila už v deseti letech a režisér si ji vybral na základě konkurzu, řada lidí ji viděla jako protekční holčičku. Největší peklo pro ni bylo, že jí každý předhazoval, že ona točí právě díky svému slavnějšímu bratrovi Jiřímu. A ona, aby dokázala, že to tak není, tak se mu za to chtěla pomstít.

Najednou jsem měla pocit, jako by mi ubližoval. Ale on za to nemohl. Dělala jsem věci, které byly na škodu. Chodila jsem špinavá, nosila jsem roztrhané kalhoty, abych mu dělala ostudu,“ potvrdila smutně herečka. Paradoxně právě Jiří Korn sestře nejvíce pomohl, když ji v jejích 23 letech odvedl na léčení.

Herečka se totiž dostala do své vlastní pasti, odešla z konzervatoře, natočila ještě pár filmů a nakonec sklouzla k alkoholu a drogám. Právě tyto dvě věci jí vzaly děti. „Drogy začaly být i doma, dobrovolně jsem si je nechala píchnout. Drogy jsem brala rok a půl. Po půlroce fetování mi vzaly úřady všechny tři děti,“ vzpomíná na drsné období Kornová. Teď se herečka už počtvrté podrobila léčení, ale i tak nemá zcela vyhráno, i když do léčebny se už vrátit nikdy nechce.

Fotogalerie
7 fotografií